HTML

HTML doboz

Keresőoptimalizálás, linképítés és online marketing. 

Kapcsolatfelvétel:info@ite.hu

Napi frissítésű Online Marketing hírportál: ITE.hu

HTML doboz

Friss topikok

A Forbesnál címlap, a magyar gazdasági média azt se tudja miről van szó!

2014.05.23. 10:08 esotanc

Dollármilliárdokat kavart meg a Google a hét elején, a külföldi gazdasági lapok címoldalon foglalkoznak vele, idehaza viszont még a gazdasági médiában sem jelent meg a hír. Figyelmetlenség vagy tudatlanság?

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Google frissítette algoritmusát, amely a Panda 4.0-ás elnevezést kapta. Ennek hatására megváltozott a találati lista, így a helyezések is. Nem nagy dolog gondolhatnánk pedig az.

Az egyik vesztes az eBay, aminek a keresőkből érkező forgalma a becslések szerint akár 20-30%-ot is csökkenhetett. Az eBay éves forgalma 16 miliárd dollár, tehát nem kis szereplőről van szó.

A másik nagy vesztes a RetailMeNot, amely 33%-os csökkenést regisztrálhatott, és a hír hallatára a tőzsdei árfolyama 18%-ot zuhant.

A Google frissítése igencsak megkavarta az on-line kereskedelem piacát, amivel olyan nagy külföldi gazdasági lapok foglalkoztak, mint a Forbes, a Bloomberg, a BusinessInsider, vagy éppen a Fox. Nem véletlenül, hiszen óriási piacról van szó.

Itthon viszont a gazdasági lapok érdektelennek mutatkoznak a téma iránt, egyedül a hirado.hu online kiadása, és a PiacésProfit közölt le egy-egy cikket az ite.hu alapján.

 Az elmúlt napokban itthon is jelentősen módosult a találati lista, bár talán annyira nem erősen, mint külföldön. Lehetséges, hogy a hatás csak késleltetve, vagy csak gyengébben jelentkezik. De azért egy hírt megért volna, legalább a gazdasági lapok online kiadásában.

S, hogy miért nem jelent meg erről hír, nos talán azért, mert a hazai gazdasági média nem ért a témához, nem érti miről van szó, és nem érti a lehetséges hatásokat. De reméljük nem erről van szó, csak éppen figyelmetlenek voltak. Reméljük erről van szó, mert ha még a gazdasági média szereplői sem látják át az e-gazdaság jelentőségét, akkor valóban komoly bajban van az ország.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iteseo.blog.hu/api/trackback/id/tr386197912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provokat Úr 2014.05.24. 05:04:42

"Magyar gazdasági média" - na ne röhögtess már! A külföldi hírügynökségek meg elemzők rövid híreit szarul lefordító képzetlen senkikre gondolsz? Évek óta nincs gazdasági újságírás hazánkban, aki értelmes volt, azt lecserélték olcsó, tanulatlan fiatalokra, akik nem tudják megkülönböztetni a kamatlábat az asztallábtól.

És ezek szerint annyira bénák, hogy még azt sem veszik észre, mikor a nemzetközi médiában megjelenik valami tényleg fontos hír.

lüke 2014.05.24. 06:29:51

Csak a gazdasági?
egy kis cikkkben potassiumot !!!!
ajánlottak banánhejas cipőpucolásra
Egy egyszerűen strukturált anya is tudja ,hogy K+-banán-
kell adni hasmenéses gyereknek

azele 2014.05.24. 08:55:51

Baromság, eco.hu-ról kezdem a híreket olvasni, rengeteg helyen láttam ezt a hírt!!!

drkovax 2014.05.24. 10:24:58

Azzal együtt, hogy @Provokat Úr meglátását a hazai (teljes) média tekintetében helytállónak tartom, megjegyezném, hogy az olyan eseményeknek az "agyonelemzése", amik egy-két hét alatt nyom nélkül elmúlnak (mint ez is), nem biztos, hogy a prompt tőzsdei ügyletek bonyolítóin kívül bárkit is érdekelne ...

biobender 2014.05.24. 10:36:58

Az erdektelenseg teljesen ertheto. Kell a hazi palinkafozeshez internet? A magyarnotahoz az akacfa alatt? Na ugye!

58múltam 2014.05.24. 12:09:03

A magyar gazdaságot nem érinti a Google keresőfeltételeinek módosulása. Még Ebay.hu sincs. Ez a dolog valószínűleg túl van értékelve.
A cikk szerzője nyisson blogot, és pár hónap múlva a gazdaság szereplői őt fogják a reggeli kávéjuk mellé elsőnek olvasni. Azután alapítson internetes portált, majd lapot, szorítsa ki a többit. És - ahogyan az írás mondja - meg foga gazdagodni, igen nagyon. A jó tippeket nem megírni kell, hanem fölhasználni. ;)

fehérfarkas 2014.05.24. 14:24:02

Mi itt Hátsó Hátasztánban (hivatalos neve: Hátsó Hátasztán Unortodox Közgéptársaság) olyan messze vagyunk az eBaytől, RetailMeNot, meg még a Googletől is, sőt még a normálisan működő tőzsdétől is, hogy ezek a dolgok minket nem érintenek. Ha ilyen ütemben teljesítün jobban mint Európa, akkor lassan tényleg a világgazdasági dolgok nem fognak minket érinteni - ahogyan a bantu négereket sem érintik. Ugyanis a bantu négerek színtjére egyre látványosabban csúszunk le. Azon a szinten pedig kinek lenne internet, tőzsde, piacgazdaság? Hát ezért nem szereplt nálunk a gazdasági újságok cimlapjain ez a hír.

béla a görög (törölt) 2014.05.24. 16:28:44

Magyarországi vezető gazdasági hírek:
- államosítás
- a korábban államosított vagyon privatizáció a fidesz klientúrának
- a korábban államosított majd fidesz klientúrának kiprivatizál cégek állami megtámogatása
- a korábban államosított majd a klientúrának kiprivatizál ezt követően államilag megtámogatott cégek termékeinek állami felvásárlása
- magyarország jobban teljesít
-----
- magyar gazdasági újságírók megtalálják emberek egy csoportját akik, már hallottak arról mi az hogy adó, de úgy gondolják nekik nem kell fizetni mert még sha nem is fizettek
- magyar gazdasági újságírók megtalálják emberek egy csoportját akik, nem hogy nem fizettek adót de még nem is hallottak róla
- magyarország jobban teljesít
-----
stb.
süti beállítások módosítása