HTML

HTML doboz

Keresőoptimalizálás, linképítés és online marketing. 

Kapcsolatfelvétel:info@ite.hu

Napi frissítésű Online Marketing hírportál: ITE.hu

HTML doboz

Friss topikok

Túl sok a hirdetés? Büntet a Google!

2014.02.12. 11:32 esotanc

Újra frissítette a Google a Page Layoutnak nevezett algoritmusát, ami azokat a weboldalakat szűri ki, ahol túl sok a reklám az oldal felső részében.

A Google először 2012. január 12-én futtatta le ezt az algoritmust, amely a weboldalak mintegy 1%-át érintette. A Google arra hivatkozott, hogy azoknál az oldalaknál, ahol a felső részben túl sok a reklám azt rontja a felhasználói élményt. A keresőóriás szerint, ha a felhasználók a találati listán rákattintanak egy weboldalra, és nem látják meg azonnal a tartalmat a túl sok reklám miatt, az rontja a felhasználói élményt, ezért ezeket az oldalakat büntetéssel sújtja és hátrébb sorolja a találati listán.

A Google most február 6-án frissítette az algoritmust, így akinek ekkor csökkent a forgalma és sok volt a reklám a weboldalának felső részén, azt könnyen lehet, hogy a Page Layout algoritmus sújtotta. Fontos hangsúlyozni, a sok reklámot, mert úgy tűnik február első harmadában a Google igen aktív és nagyon mozog a találati lista, tehát egy forgalomcsökkenés nem kizárólag ennek tudható be. A Google évente 5-600 algoritmusfrissítést hajt végre és évente nagyjából ezek közül tízet jelent be, tehát elég nagy a homály.

Egy érintett oldal forgalmának zuhanása

Mit tehetünk, ha egyértelműen a Page Layout érintette a weboldalt?

Nos, a Google webmester blogja szerint, javítsunk a felhasználói élményen, csökkentsük a reklámok felületét, majd várjunk néhány hetet. Ahogy a Google robotja bejárja újra az oldalt, és újraértékeli azt, úgy idővel a büntetés is lekerülhet az oldalról. Ez azonban egy-egy ritkán frissülő oldal esetén több hétbe is belekerülhet.

A Page Layout büntetés azért is kicsit igazságtalan, mert sokszor a Google találati listája az, ami annyira tele van reklámokkal, hogy a természetes találatok szinte alig észlelhetőek. De tudjuk, amit szabad Jupiternek..

Kérdésed, véleményed van? Írd meg!

3 komment

Címkék: google büntetés page layout algoritmus

A bejegyzés trackback címe:

https://iteseo.blog.hu/api/trackback/id/tr865810835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.12. 18:12:11

Szerintem magát a Google-t is szűrnie kellene, mert az is tele van szemetelve reklámmal... ;-)))

Sassika 2014.02.12. 18:19:44

Én egyetértek ezzel. Utálom ha tele van szemét hirdetésekkel az oldal.

Kaltion 2014.02.12. 19:50:53

Engem nem érint, mivel hogy adblockot használok...
süti beállítások módosítása