HTML

HTML doboz

Keresőoptimalizálás, linképítés és online marketing. 

Kapcsolatfelvétel:info@ite.hu

Napi frissítésű Online Marketing hírportál: ITE.hu

HTML doboz

Friss topikok

Google: egy garázsban már vadásznak ránk

2014.10.14. 15:06 esotanc

Érdekes beszédet mondott Eric Schmidt a Google vezérigazgatója Berlinben. Arról próbálta meggyőzni az európai döntéshozókat, hogy a Google helyzete közel sem annyira stabil, mint legtöbben gondolnánk.

Valaki, valahol egy garázsban már vadászik ránk. Higgyék el, mi is így kezdtünk, tudom, hogy miről beszélek. A változások mindig olyan helyről érkeznek, ahonnan legkevésbé sem számítunk rá.

Ezt mondta Eric Schmidt, majd hozzátette. Az új kihívó nem azt fogja csinálni, amit a Google, hanem alapjaiban új megközelítési módot alkalmaz majd, ahogy a Google is tette, amikor megelőzte az akkor verhetetlennek hitt AOL-t.

Más érdekességek is elhangzottak a beszédben. A Google vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a keresőpiacon a legkomolyabb vetélytársuk nem a Bing, a Microsoft keresője, vagy a Yahoo, hanem az Amzon. Kevesen gondolnak úgy az Amazonra, mint egy keresőre, de ha valaki vásárolni akar és előtte keresgélni, az első útja az Amazonba vezet.

Google-Amazon.png

Eric Schmidt szerint a vásárlási célú keresések harmadát az Amazonon hajtják végre, és a Google ennek a keresési forgalomnak csak a felével rendelkezik. A vásárlási keresésekben az Amazon messze veri a Google-t.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy folyamatos a változás és olyan piacon vannak jelen, ahol hatalmas márkák egyik napról a másikra hullhatnak alá. Utalt a Nokia válságára, de saját példát is hozott. A Googlé volt az Orkut a legnépszerűbb brazil közösségi média, amit a Facebook néhány év alatt eltüntetett a piacról (akárcsak a magyar iwiw-et.)

A Facebookkal máshol is meggyűlik a baja a keresőóriásnak. Eric Schmidt azt is elmondta, hogy a legnépszerűbb mobil alkalmazás a Facebook, és a cég már úgy hirdeti magát, mint az Internet ugródeszkáját. Szó sincs tehát itt sem Google monopóliumról.

A beszéd további részletei magyar nyelven az ite.hu seo portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://iteseo.blog.hu/api/trackback/id/tr176790377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása